Tudja meg a legfontosabbakat a krómról

A krómnak tripszin aktivátoraként szerepe fontos a fehérjeemésztésben. Emellett ma még nem ismert módon befolyásolja az inzulin működését is.krom1

Miért van rá szükségünk?

Az átlagos étkezés elegendő krómot tartalmaz. Feltételezik, hogy hiánya a koszorúér-betegség és a fiatalkori cukorbetegség kifejlődésének egyik okozója.

Az inzulin króm nélkül nem fejt ki megfelelő hatást a szénhidrát-anyagcserében. Erősíti az inzulinhatást, szabályozza a vércukorszintet.

Hozzájárul az aminosavak beépüléséhez.

Gyorsítja a fehérjeszintézist. Hatására nő a teherbírás és a teljesítőképesség.

Az öregedési folyamattal párhuzamosan csökken a króm mennyisége a szervezetben.

Honnan juthatunk hozzá?

Krómforrás a

  • kukoricaolaj,
  • sörélesztő,
  • vörös hús,
  • baromfi,
  • kagyló,
  • rák.
loading...

    Kérjük mondja el véleményét!

    Az email címet nem tesszük közzé!