Mit tudunk a vitaminokról?

565
HOZZÁSZÓLÁS:

A csodálatos vitaminok természetesen nem árulják el minden titkukat. Sőt, még manapság is úgy tűnik, hogy jócskán vannak hiányos részek ismereteink között.vitaminok4

Mennyi vitamint ismerünk?

Képzelje el, hogy napjainkig kevesebb mint harminc vitamint fedeztek csak fel, és azok között számos olyan is akad, amelynek vitaminaktivitása erősen vitatott, és a világ tudományos fórumai hivatalosan nem is ismerik el vitaminként.

Marad tehát tizenöt-húsz különböző vitaminhatású anyag, amelyről be kell vallanunk, hogy meglehetősen hiányos ismeretekkel rendelkezünk molekuláris keletkezését illetően.

Különösen elmondható mindez az exogén eredetű vitaminokról azaz a táplálékkal a szervezetbe kerülő anyagokról, ugyanis a növényi és állati vitaminok keletkezéséről nincsenek is pontos adataink.

Pontosabb ismeretekkel rendelkezünk az endogén vitaminok keletkezéséről, azaz a tápcsatorna mikroba- és baktériumflórája által szintetizált anyagokról.

Ellent kell mondani mindazoknak, akik a hivatalos orvosi iskolák jóváhagyásával azt az elméletet vallották, hogy a vitaminok kizárólag exogén eredetűek lehetnek. Az emberi szervezet ugyanis tökéletesen képes arra, hogy bizonyos vitaminokat vagy vitamin hatású koenzimeket szintetizáljon intraluminális környezetben.

Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy ez az önmaga által előállított vitamin korántsem elegendő a szervezet vitaminszükségleteinek kielégítésére. Ha azonban a táplálék elég változatos, és nincsenek túlzások egyes összetevőket illetően, amelyek antivitaminként hathatnak a kelátképződésen keresztül, nem alakulhatnak ki  súlyos vitaminhiányos állapotok.

565
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]