Miért kell vitaminkészítményeket fogyasztanunk manapság?

612
HOZZÁSZÓLÁS:

A XX. század végére az ember ráébredt arra, hogy a technika fejlődése, az ezzel együtt járó vitaminok-pillkörnyezeti károsodások és életmódváltozás gyakran veszélyeztetik egészségét. Az orvostudomány a betegségek megelőzésére törekszik. Az egyén pedig igyekszik megőrizni igencsak veszélyben forgó egészségét.

A vitaminkészítmények szerepe

Ennek köszönhetően a vitaminkészítmények virágkorukat élik hazánkban is. Szinte mindenhol kaphatóak, élelmiszereink is vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítottak. Nagyon sokan vásárolják és fogyasztják ezeket.

A kutatók nagy része azt állítja, hogy az egészséges, helyesen táplálkozó férfiak és az egészséges, helyesen táplálkozó, nem terhes és nem szoptató nők egyáltalán nem szorulnak mesterséges vitamin és ásványianyag bevitelére. Az egészséges ember természetesen nem dohányzik, alkoholt csak ritkán, vagy egyáltalán nem fogyaszt, étrendje kevés zsiradékot tartalmaz és tiszta levegőjű helyen él.

Téves az elképzelés, miszerint a vitaminkészítmények aktívabbá tesznek. A vitaminok és ásványi anyagok “pusztán” azért szükségesek, hogy a szervezet anyagcseréje a normális kerékvágásban menjen. Testünk ez irányú igényeit helyes táplálkozással teljes mértékben ki lehet elégíteni.

Tudnunk kell arról is, hogy a gyárilag előállított vitaminkészítmények nem pusztán a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák, hanem különféle szintetikus vegyületeket, melyek állományjavítók, tartósítószerek, töltőanyagok lehetnek, és szervezetünknek egyáltalán nem szükségesek. Számos kutatási eredmény igazolja azonban a vitaminok jótékony hatását az immunrendszerre, szerepüket a különféle allergiás megbetegedések és a rák elleni küzdelemben.

Kinek lehet szüksége vitaminkészítményekre?

Az egészséges táplálkozás sajnos még mindig nagyon sokba kerül; hiába a sok friss zöldség és gyümölcs (a téli hónapokban is) a piacokon, sokan egyáltalán nem tudják megfizetni ezeket. Megoldása lehet ennek a problémának a mélyhűtés; megvásárolhatják a zöldségféléket a nyári időszakban, olcsóbban és mélyhűtés segítségével télen is fogyaszthatják. Az alacsony hőmérséklet általában nem veszélyezteti az élelmiszerek vitamintartalmát.

Sok diák nem táplálkozik kielégítően, nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt; ők mesterséges vitaminbevitelre szorulnak. Különös figyelmet érdemel a gyermekek vitamin és ásványianyag szükségletének kielégítése.

A gyermeket váró és szoptató kismamáknak gondolniuk kell arra, hogy gyermekük is igényli ezeket a tápanyagokat. A dohányosok több vitaminra szorulnak, egyetlen cigaretta elszívása akár 20 mg C vitamint is hatástalaníthat. Hasznosak lehetnek a vitaminkészítmények olyan személyek számára, akik fogyókúráznak vagy szigorúan vegetáriánus módon táplálkoznak.

612
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]