Meglepő kutatási eredmények az E-vitamin kapcsán

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Már ismeretes, az E-vitamin segít abban, hogy megvédjük a szívünket. Számos vizsgálatban kimutatták a kapcsolatot az E-vitamin és a szívbetegség kockázatának csökkenése között. A ‘New England Journal of Medicine’ című folyóiratban két mérföldkövet jelentő vizsgálatról számoltak be, amelyek szerint az E -vitamin önmagában is védi a szívet. dokino_nagy

  • Az egyik 8 évig tartó vizsgálatban több, mint 87 000 regisztrált ápolónő állapotát követték. Hivatkoztak egy ehhez hasonló vizsgálatra, melyben közel 40 000 férfi egészségügyi dolgozó követéses vizsgálatáról számoltak be >>> Azoknál a személyeknél, akik minimum két éven át naponta szedtek E-vitamin kiegészítőt (100 Nemzetközi Egységet vagy többet), a szívbetegség kifejlődésének kockázata körülbelül 40%kal kisebb volt (41% a nőknél, 37% a férfiaknál). Ezen felül a szélütés kockázata 29%-kal, a teljes halálozás aránya 13%-kal csökkent náluk.
  • A bizonyítékok jelentős része támogatja ugyan ezt a következtetést, egyes vizsgálatok azonban ellentétes eredményekhez vezettek, mivel az E-vitamin kiegészítőként történő alkalmazása csak részmegoldás. Az újabb bizonyítékok azt mutatták, hogy a természetes E-vitaminszerű anyagok hatékonyabbak.

Számos, ibolyántúli sugárzással kapcsolatos kutatás bizonyította, hogy az antioxidáns vitaminok védelmet nyújtanak az oxidációs folyamatokkal szemben.

Az E-vitamin nagy hatású antioxidáns. Óvja a sejtfalak esszenciális zsírsav- tartalmát, gyógyítja és kivédi az oxidatív panaszokat, megakadályozza az idegek és izmok sorvadását. Milyen formában vegyük magunkhoz: dió, magvak, teljes értékű gabona, zöldség, halmájolaj. Ajánlott napi adagja: 30 mg (mindez pl. 200g burgonya vagy paradicsom fogyasztását jelenti).

Az UV sugárzás ugyanis gyengíti a bőr saját antioxidáns-rendszerét. Számos kutatás eredménye azt mutatja, hogy az E-vitamin külsőleg (közvetlenül a bőrfelületen) alkalmazva képes megvédeni a bőrt az UV sugárzás hatásától, de csak akkor, ha a sugárzás előtt, vagy a sugárzást követő két percen belül vitték fel rá.

Az A-vitaminról kiderült, hogy védi a bőrt az UV sugárzás által okozott károsodástól. Az E-vitamint azok közé a tápanyagok közé sorolják, melyek kapcsán nem elég hangsúlyozni, hogy milyen fontosak szervezetünk számára: mind belülről, mind pedig kívülről. 

594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]