Hogyan érhető el a szervezet vitaminegyensúlya?

612
HOZZÁSZÓLÁS:

A sejtek élete – akár savas, akár lúgos környezetben – egy állandó egyensúlyi állapotot követel. Természetes ez a „paradicsomi” egyensúly még a teljesen egészséges emberek esetében sem állandó.vitaminok5

Ha találnak is egy tökéletesen egészséges szövetet vagy sejtet, a gyakorlatban az minden pillanatban változik, és az öt körülvevő környezet – sejtek közötti és sejten kívüli zsírok, kémiai enzimatikus reakciók – hatására szinuszgörbét alkot, azaz rendszeres váltakozást mutat a savas és a lúgos PH-érték között. Ezt az állapotot nevezik egyébként – nagyon találóan – sav-bázis egyensúlynak.

Ahhoz, hogy a táplálékunk kiegyensúlyozott legyen, az szükséges, hogy ne legyen se túl lúgos, se túl savas. Ellenkező esetben a vitaminhiány vagy -többlet tüneteihez hasonló felszívódási zavarok jelentkezhetnek a duodenális sejtek szintjén, amelynek következtében az egész emésztési folyamat felborul.

Az abszolút szükségességi alapokon nyugvó, kis dózisú, változatos tápanyag-összetételű étrend semmivel sem pótolható. Szemben azokkal az álcsodaszerekkel, amelyeket a marketingszakemberek dobnak nagy erőkkel a piacra, hogy néhány erkölcstelen vállalkozó jelentős profithoz juthasson, és aki azután ugyanolyan gyorsan, mint a terméke, eltűnjön a piacról.

Ne akarjon tehát a különböző téves feltételezésekben, és a kétes hírű tudósok számításaiban elveszni, amikor pusztán arra kíváncsi, hogy ételei elegendő vitamint tartalmaznak-e vagy sem. Ha azt akarja elérni, hogy étrendje kellőképpen változatos legyen, nem kell mást tennie, mint egy megfelelő vitaminegyensúlyt kialakítani.

612
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]