A vitaminterápia alapelgondolása

606
HOZZÁSZÓLÁS:

A vitaminterápia olyan vitaminok fogyasztására irányul, amelyeknek a tudomány alapvető szerepet tulajdonít az anyagcserében, vagy mondjuk a szervi funkciók természetes működésében, és persze az egészség megóvásában. Például a vérszegénységhez a B-, a C- (aszkorbinsav), a K- és az M- (folsav) vitamvitamin-20in hiánya vezethet el – természetesen a vas mellőzése mellett.

A vitaminterápiára klinikai értelemben akkor van szükség, amikor bebizonyosodik a vitaminhiány. Ennek oka a hétköznapi táplálkozásban keresendő: nemcsak az egyr
e szélesebb körben népszerű készételek fogyasztása miatt, de amiatt a káros körforgás miatt is, ami a mezőgazdasági termények, az állattenyésztés és az ételek kereskedelmi terjesztésének feltételéül szabott tartósítás okán alakult ki.

Egy olyan „kiegészítő” terápiáról van tehát szó, amely önmagunk és egy bonyolult szabályrendszereken és szükségleteken alapuló társadalom között létező ellentmondásokat igyekszik kompenzálni.

A nyomelemekhez hasonlóan az ABC-s betűkkel megkülönböztetett vitaminok jó része kizárólag gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő, de a vitaminok esetében a főzés nagyon gyorsan eltünteti a nyomukat.

Valójában a vitaminokat a nyomelemek „közeli rokonainak” is tekinthetjük, nemcsak azért, mert rendszeresen kell őket fogyasztani, hiszen a szervezet önmagában nem képes előállítani a vitaminokat, hanem azért is, mert a nyomelemekhez hasonlóan nélkülözhetetlenek a szervezet egyensúlyi állapotának fenntartásához.

606
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]